Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roergebakken Koolrabi

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 koolrabi, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal tjampoer, 1 tl ketoembar, zout, zwarte peper(molen)2 el ketjeap manis, 1 el roerbakolie.


HULPMIDDELEN

Wok


Slank en lekker pittig.

Voorbereiding

Koolrabi schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In de wok olie verwarmen. Ondertussen uitje fijnsnipperen en in de wok doen. Knoflook kneuzen en fijnhakken en toevoegen inde wok.
De koolrabi toevoegen en de specerijen en sambal en ca 3 min alle roerbakken, vuur matig zetten. De 1/2 paprika in stukjes snijden en toevoegen, vuur weer wat hoger en kort meebakken, warmtebron weer even wat temperen. De tomaat snijden toevoegen met de ketjap. alles nog zo'n 5 tot 10 min laten pruttelen. Ik hou van groente met een bite. Wil je het wat gaarder dan moet het iets langer

Serveertips

Lekker als onderdeeltje van een rijsttafel of met zilvervleisrijst en kipfilet.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mahelen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top