Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roergebakken Koolrabi

Door: mahelen

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 koolrabi, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal tjampoer, 1 tl ketoembar, zout, zwarte peper(molen)2 el ketjeap manis, 1 el roerbakolie.


Verder heb je nodig


Wok


Slank en lekker pittig.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koolrabi schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In de wok olie verwarmen. Ondertussen uitje fijnsnipperen en in de wok doen. Knoflook kneuzen en fijnhakken en toevoegen inde wok.
De koolrabi toevoegen en de specerijen en sambal en ca 3 min alle roerbakken, vuur matig zetten. De 1/2 paprika in stukjes snijden en toevoegen, vuur weer wat hoger en kort meebakken, warmtebron weer even wat temperen. De tomaat snijden toevoegen met de ketjap. alles nog zo'n 5 tot 10 min laten pruttelen. Ik hou van groente met een bite. Wil je het wat gaarder dan moet het iets langer

Serveertip

Lekker als onderdeeltje van een rijsttafel of met zilvervleisrijst en kipfilet.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mahelen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top