Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indisch smoorvlees

Door: a3anne

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Een heerlijk en makkelijk te maken Indisch gerecht dat jong en oud smaakt. Maak het dubbele recept en vries het in voor later. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, heb je de tijd of een snelkookpan dan neem je runderlappen.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500 gram vlees( varkenspoulet,rundvlees, of kip) * 2 tenen knoflook uit de pers * 2 gesnipperde uien * 1 bouillonblokje * 2 a 3 eetlepels suiker * 1 dl ketjap * 3 a 4 dl water * wat nootmuskaat * wat olie om het vlees in te bakken * wat gemberpoeder of gembersiroop


Verder heb je nodig


Stoofpan


Voorbereiding

Snijhet vlees in blokken * snipper de ui

Bereidingswijze

Bak het vlees aan alle kanten aan, voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze even aan.
Doe het water en de ketjap erbij, voeg de suiker, de gemberpoeder, bouillonblokje en de nootmuskaat toe en leg de deksel op de pan.
Laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is, indien noodzakelijk op het laatst de deksel van de pan en het vocht wat laten inkoken.

Serveertip

Lekker met rijst en specibonen



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top