Indisch smoorvlees

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram vlees( varkenspoulet,rundvlees, of kip) * 2 tenen knoflook uit de pers * 2 gesnipperde uien * 1 bouillonblokje * 2 a 3 eetlepels suiker * 1 dl ketjap * 3 a 4 dl water * wat nootmuskaat * wat olie om het vlees in te bakken * wat gemberpoeder of gembersiroop

HULPMIDDELEN

Stoofpan


Een heerlijk en makkelijk te maken Indisch gerecht dat jong en oud smaakt. Maak het dubbele recept en vries het in voor later. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, heb je de tijd of een snelkookpan dan neem je runderlappen.

Voorbereiding

Snijhet vlees in blokken * snipper de ui

Bereidingswijze

Bak het vlees aan alle kanten aan, voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze even aan.
Doe het water en de ketjap erbij, voeg de suiker, de gemberpoeder, bouillonblokje en de nootmuskaat toe en leg de deksel op de pan.
Laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is, indien noodzakelijk op het laatst de deksel van de pan en het vocht wat laten inkoken.

Serveertips

Lekker met rijst en specibonen

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies