Chocoladeroomijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

5 dl volle melk (kan ook halfvol!) - 300 gram pure bittere (72 %) chocolade - 2 1/2 dl slagroom - 150 gram witte basterdsuiker - 6 eidooiers - voor het serveren: cacao of kaneelpoeder

HULPMIDDELEN

Handig is een ijsmachine (kan zonder in een ijslaatje) - diepvriezer


Werkelijk goddelijk chocoladeroomijs voor fijnproevers!

Voorbereiding

Alle ingredienten klaarzetten (afgewogen, chocolade in kleine stukjes, eieren gescheiden zodat je de eidooiers klaarhebt)

Bereidingswijze

2 1/2 dl melk met chocolade onder roeren heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is. Mengsel onder roeren laten afkoelen en op kamertemperatuur bewaren. 2 1/2 dl melk met slagroom en 75 gram suiker aan de kook brengen. Eidooiers met 75 gram suiker licht en schuimig kloppen. Hete melkmengsel in delen bij eidooiermengsel schenken en steeds blijven roeren. Mengsel ikn pan terugschenken en al roerende op heel zacht vuur laten binden. Pan van vuur nemen en chocolade-;elkmengsel erdoor roeren. Mengsel onder roeren laten afkoelen en daarna in ijsmachine in ongeveer 30 minuten tot ijs draaien (mijn ervaring is dat er langer nodig is, maar dit is waarschijnlijk helemaal afhankelijk van het type ijsmachine dat je bezit). Andere optie is in ijslaatje in 6 uur laten bevriezen. Bij bevriezen in ijslaatje mengsel elk uur met vork doorroeren.

Serveertips

IJs in bollen serveren en eventueel dun bestrooien met cacao of kaneel.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies