Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brood

Door: mwwagner

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


750 gram bloem
50 gram gist
lauw water
/- eetlepel zout


Verder heb je nodig


Grote kom
deegroller
broodblik


Ontdek meer:

Voorbereiding

Broodblik invetten.
Oven voorverwarmen op 225 graden.

Bereidingswijze

Los de gist op in lauw water. Doe de bloem in de kom met het zout, maak een kuiltje en schenk daar de opgeloste gist in. Meng het geheel nu en schenk het water er beetje voor beetje bij, totdat alles met elkaar gemengd is. Het moet dat een mooi droog deeg zijn.
Laat het eerst een half uur rijzen in de kom met een vochtige theedoek/plastic zak erop.
Kneed het deeg na het rijzen nog een keer goed door, rol het uit tot een lap en opvouwen. In het broodblik doen en weer laten rijzen ongeveer een uur. Bak daarna het brood in 25-30 minuten op 225 graden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mwwagner
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top