Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Mussaman rundvleescurry

Mussaman rundvleescurry

Door: meatteam1

  • Thais Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2001

Ingrediënten 4 personen


60 ml plantaardige olie
1 grote ui, in ringen
110 gr mussaman-currypasta(zie in mijn receptenlijst)
750 ml kokosmelk
80 gr grofgehakte, geroosterde ongezouten pinda's
600 gr schouder van het rund of rosbief, 1 cm dik, in blokjes van 4 cm.
1 el vissaus
60 ml tamarindesap
1 el palmsuiker
citroen- of limoensap naar smaak
zout naar smaak



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De plantaardige olie in een middelgrote pan verhitten. De uienringen hier onder voortdurend roeren 4-5 min. in bakken.
De mussamancurrypasta in de pan doen en op een laag vuur 4 min. roerbakken.
De kokosmelk en de pinda's toevoegen. Onder voortdurend roeren aan de kook brengen. Zodra het mengsel kookt, het vuur laag draaien en het geheel zonder deksel op de pan onder regelmatig roeren 15 min. zachtjes door laten koken.
Het rundvlees toevoegen en opnieuw aan de kook laten komen. Zonder deksel op de pan 1-1 1/4 uur laten sudderen, tot het rundvlees heel mals is. De saus moet dan tot een derde ingekookt zijn.
Pas kort voor het serveren de vissaus, het tamarindesap en de palmsuiker toevoegen. Ongeveer 1 min. door laten koken en met limoensap en zout op smaak brengen.

Serveertip

VARIATIES
*Vervang het tamarindesap door dezelfde hoeveelheid citroensap.
**Neem in plaats van palmsuiker gewone suiker.
BEWAREN
***U kunt d e curry 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Voor gebruik de pan langzaam verwarmen.
SERVEREN
****Serveer met rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top