Sajoer Lodeh

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/4 witte kool,
100 gram sperziebonen,
3 worteltjes of een stuk winterwortel,
1 paprika,
1 middelgrote aubergine of courgette,
1/2 liter bouillon,
1 theelepel zout,
1/2 ui,
2 teentjes knoflook,
2 theelepels trassi,
2 salam blaadjes,
2 grote stukken laos (of 3 tl poeder),
2 theelepels suiker,
1 theelepel sambal,
1/3 blok santen (of 3 eetlepels)


Een Indonesische groentenstoofpot met Indische kruiden en santen (kokos). Schrik niet van de geur van de trassie. Aan het eind eet je je vingers op. Het is mijn favoriete groentengerecht bij een Indische maaltijd.

Voorbereiding

Rasp of schil de wortel. Verwijder de uiteinden van de spreciebonen. Snij de groenten vrij grof en was ze.

Bereidingswijze

Zet de groenten op met de bouillon (of een 1/2 liter water met een bouillonblokje). Terwijl dit verwarmd snippert u de ui en perst u de knoflook. Voeg dit samen met de kruiden (behalve de santen) toe. Laat dit geheel op een klein vuur 20 minuten koken. Voeg dan de santen toe en laat vervolgens nog eens 30 minuten zachtjes koken.

Serveertips

In principe kan dit gerecht worden gemaakt met de groenten die voorhanden zijn. Het mengsel hierboven is echter erg lekker. Meestal maak ik zelf een dubbele hoeveelheid aan waarbij ik een groene en een rode paprika gebruik en in plaats van een 2e aubergine een courgette. Ook de wite kool kan worden vervangen door bijvoorbeeld spitskool. Ook gebruik ik meestal wat meer sambal.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ehouba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies