Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

consomme met zeevruchten

Door: lynneke

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 5 sjalotten
- 2 preiwitten
- 3 teentjes knoflook (of naar smaak)
- paar blaadjes laurier
- olijfolie
- mespunt dillezaadjes
- 3/4 ltr visfond (uit een potje)
- 2 dl tomatencoulis (uit een potje of brik)
- 500 gr gepelde rauwe scampi's
- 4 gekookte rivierkreeftjes
- peper en zout



Apart soepje met een feestelijk tintje, zo klaar!(was mijn topper Kerstmis 2000!)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoof 1 fijngesneden sjalot, de teenjes knoflook en de 2 fijngesneden preiwitten aan in olijfolie. Voeg er een paar blaadjes laurier en een mespunt dillezaadjes aan oe. Leng aan met 3/4 ltr visfond en geef de soep wat kleur met 2 dl tomatencoulis. Laat 4 minuten zacht doorkoken, tot de groenten beetgaar zijn. Veg er 500 gr rauwe, ongepelde scampi's aan toe. Laat de scampi in 2 a 3 min. gaar pocheren. Werk af met 4 gekookte rivierkreeftje en laat nog 1 minuut goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer met stokbrood.
Je kan er eventueel ook room aan toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top