Heldere Ossenstaartsoep'Veritable'.

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

-1 kg.ossenstaart in stukken.
-50 g.boter.
-1/2 prei,1 grote ui,1/2 winterwortel,stukje knolselderij,paar takjes bladselderij,2 laurierbladen,4 kruidnagels,15 gekneusde peperkorrels,klein takje thijm.
-1 klein blikje tomatenpuree.
-3 ltr.water.
-1 glas Madeira.
-extra smaakstoffen;runderbouillonpoeder,
aromat,uienpoeder,veel peper uit de molen enz.


Heldere ossenstaartsoep zoals het hoort,lekker pittig en hoog op smaak gebracht met een scheutje Madeira.

Voorbereiding

-Lees eerst het hele recept.Zet alle mogelijke materialen van te voren klaar.
-maak een theedoek neutraal van smaakjes en geurtjes van wasmiddelen door het even in schoon water op te koken en daarna te spoelen in schoon water.
-Snij alle groenten grof.
-kneus de peperkorrels.

Bereidingswijze

-smelt de boter in een grote pan en bak de stukken ossenstaart flink bruin aan[zoals je dat met biefstuk doet].Of plaats de stukken ossenstaart op een plaat en maak ze bruin in een hete-luchtoven.
-smelt de boter in een grote pan en smoor de groenten en kruiden hierin aan tot de ui lichtbruin wordt.
-voeg de tomatenpuree toe en smoor dit even mee.
-voeg het water en de bruine stukken ossenstaart toe en laat het geheel min.10 uur trekken zodat alle extractiestoffen opgelost zijn.
-haal de groenten en staartstukken uit de bouillon met een schuimspaan.
-zeef de bouillon door de neutraal gemaakte theedoek.
-de bouillon is nu klaar voor gebruik.
-maak de bouillon op smaak af met extra smaakstoffen en Madeira.
-vul de bouillon met garnituur.

Serveertips

-garnituur voor ossenstaartsoep bv;het vlees van de staart even kleingesneden,fijngesneden bladselderij[niet meekoken],enkele doperwten,fijne brunoise van wortel en/of knolselderij,julienne van bleekselderij enz.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies