Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 l Remia olijfolie
2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden)
4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven)
3 gedroogde tomaatjes in de olie
turks brood

HULPMIDDELEN

2 ovenvaste schaaltje (plat met opstaande rand en rond)
oven
ovenwanten


Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

Voorbereiding

Olie, knoflook en peper bij elkaar doen en laten trekken

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180C
garnalen pellen
tomaatjes in kleine stukjes snijden
oliemengsel in 2 schaaltjes
tomatenstukjes gamba's erbij (gamba's moeten goed onder de olie liggen)
schaaltjes ? 8 min. in de oven totdat gamba's gaar zijn (sappig)

Serveertips

Als voorgerecht serveren met turks brood
voor 2 personen 1 schaaltje
lekker met rode wijn bv. rode Sancerre

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies