Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 l Remia olijfolie
2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden)
4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven)
3 gedroogde tomaatjes in de olie
turks brood

HULPMIDDELEN

2 ovenvaste schaaltje (plat met opstaande rand en rond)
oven
ovenwanten


Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

Voorbereiding

Olie, knoflook en peper bij elkaar doen en laten trekken

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180C
garnalen pellen
tomaatjes in kleine stukjes snijden
oliemengsel in 2 schaaltjes
tomatenstukjes gamba's erbij (gamba's moeten goed onder de olie liggen)
schaaltjes ? 8 min. in de oven totdat gamba's gaar zijn (sappig)

Serveertips

Als voorgerecht serveren met turks brood
voor 2 personen 1 schaaltje
lekker met rode wijn bv. rode Sancerre

Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zicapoes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies