Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)

Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)

Door: zicapoes

  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1/2 l Remia olijfolie
2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden)
4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven)
3 gedroogde tomaatjes in de olie
turks brood


Verder heb je nodig


2 ovenvaste schaaltje (plat met opstaande rand en rond)
oven
ovenwanten


Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Olie, knoflook en peper bij elkaar doen en laten trekken

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180C
garnalen pellen
tomaatjes in kleine stukjes snijden
oliemengsel in 2 schaaltjes
tomatenstukjes gamba's erbij (gamba's moeten goed onder de olie liggen)
schaaltjes ? 8 min. in de oven totdat gamba's gaar zijn (sappig)

Serveertip

Als voorgerecht serveren met turks brood
voor 2 personen 1 schaaltje
lekker met rode wijn bv. rode Sancerre



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zicapoes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top