Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Engeltjes pudding

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 zoete appel50 gr. rozijntjes, gewassen en goed uitgelekt350 gr. appelmoes6 blaadjes witte gelatine1 theel. kaneelca. 100 suiker, of minder naar smaak1/2 liter slagroom



Bavarois met appel en rozijntjes.

Voorbereiding

Gelatine weken in koud water.Appel schillen en grof raspen en met de appelmoes en kaneel in een pannetje langzaam aan de kook brengen.Van het vuur af de gelatine door het appelmoesmengsel doen tot het opgelost is en de rozijntjes erdoor roeren.Het mengsel laten afkoelen.

Bereidingswijze

De slagroom met de suiker kloppen en door het appelmoesmengsel spatelen.Alles in de met koud water omgespoelde puddingvorm doen en in de koelkast laten opstijven.De pudding op een schaal storten, nadat u de vorm even in heet water heeft gezet gaat dat makkelijker.

Serveertips

De pudding rondom garneren met stukjes appel die u even door koud water met citroensap heeft gehaald, toefjes slagroom en zilverpilletjes.Eet smakelijk !



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top