
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
500 gr groenten (broccoliroosjes, aspergepunten, artisjokharten, kleine tomaatjes, courgetten, enz.. naar eigen keuze en smaak) - 70 gr boter - 1 tl olie - 4 eieren - 200 gr bloem - 2 dl room - 1 snuifje nootmuskaat - zout en versgemalen witte peper.
4 taartvormpjes van circa 10 cm diameter - een mengkom - plasticfolie - een deegrol - aluminiumfolie - bakgewichtjes of droge bonen
"Tartelettes au legumes" Dit recept is voor 4 verschillende taartjes voor 4 personen, maar je kan ook elk taartje in vieren snijden en elke gast een assortimentje geven.
Maak een kruimeldeeg door de boter in stukjes onder de bloem te werken en er 1/2 tl zout en 2 eieren door de mengen. Maak er een bol van, verpak in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast. (zie een recept voor kruimeldeeg of gebruik 500 gr kant-en-klaar kruimeldeeg of kruimeldeegmix van Ma?zena). Maak de groenten schoon en schil ze indien nodig. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de tomaten in partjes, de courgetten in schijfjes, enz. Laat de groenten gedurende 3 minuten afzonderlijk blancheren in lichtgezouten kokend water (behalve de tomaten). Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 220? C.
Rol het kruimeldeeg dun uit en snijd er cirkels uit die enkele centimeters groter zijn dan de vormpjes. Strijk de vormpjes in met olie en bekleed ze met de schijven kruimeldeeg. Steek op regelmatige afstand gaatjes in de deegbodems met een vork. Bekleed ze met aluminiumfolie en verdeel er de bakgewichtjes of droge bonen over. Bak ze gedurende 10 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de 2 overgebleven eieren los met de room en kruid met muskaatnoot, peper en zout. Haal de taartbodems uit de oven en verwijder bonen en aluminiumfolie. Schik de groenten op de taartbodems en bedek met het eimengsel. Schuif terug in het midden van de oven en laat nog 15 minuten bakken.
Ontvorm de taartjes op een serveerschotel en dien meteen op.
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »