Groententaartjes

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr groenten (broccoliroosjes, aspergepunten, artisjokharten, kleine tomaatjes, courgetten, enz.. naar eigen keuze en smaak) - 70 gr boter - 1 tl olie - 4 eieren - 200 gr bloem - 2 dl room - 1 snuifje nootmuskaat - zout en versgemalen witte peper.

HULPMIDDELEN

4 taartvormpjes van circa 10 cm diameter - een mengkom - plasticfolie - een deegrol - aluminiumfolie - bakgewichtjes of droge bonen


"Tartelettes au legumes" Dit recept is voor 4 verschillende taartjes voor 4 personen, maar je kan ook elk taartje in vieren snijden en elke gast een assortimentje geven.

Voorbereiding

Maak een kruimeldeeg door de boter in stukjes onder de bloem te werken en er 1/2 tl zout en 2 eieren door de mengen. Maak er een bol van, verpak in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast. (zie een recept voor kruimeldeeg of gebruik 500 gr kant-en-klaar kruimeldeeg of kruimeldeegmix van Ma?zena). Maak de groenten schoon en schil ze indien nodig. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de tomaten in partjes, de courgetten in schijfjes, enz. Laat de groenten gedurende 3 minuten afzonderlijk blancheren in lichtgezouten kokend water (behalve de tomaten). Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 220? C.

Bereidingswijze

Rol het kruimeldeeg dun uit en snijd er cirkels uit die enkele centimeters groter zijn dan de vormpjes. Strijk de vormpjes in met olie en bekleed ze met de schijven kruimeldeeg. Steek op regelmatige afstand gaatjes in de deegbodems met een vork. Bekleed ze met aluminiumfolie en verdeel er de bakgewichtjes of droge bonen over. Bak ze gedurende 10 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de 2 overgebleven eieren los met de room en kruid met muskaatnoot, peper en zout. Haal de taartbodems uit de oven en verwijder bonen en aluminiumfolie. Schik de groenten op de taartbodems en bedek met het eimengsel. Schuif terug in het midden van de oven en laat nog 15 minuten bakken.

Serveertips

Ontvorm de taartjes op een serveerschotel en dien meteen op.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies