Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

terrine van gerookte zalm

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

6 grote dunne plakken gerookte zalm, 300 gram grookte zalm in reepjes of zalmsnippers, 21/2 dl creme fraiche, zout, peper, 2tl citroensap, 3 el fijngesneden bieslook, 2 tl fijngesneden dragon, stengels bieslook voor garnering


HULPMIDDELEN

6 ronde vormpjes (plastic diepvriesvormpjes of kopjes), plasticfolie, keukenmachine


Lekker voorgerecht met gerookte zalm, creme fraiche bieslook en dragon. Ideaal, aangezien het al ruim van tevoren klaar gemaakt kan worden en daarna ingevroren !!! Dus snel op tafel...

Voorbereiding

Vormpjes bekleden met plasticfolie.

Bereidingswijze

Vormpjes bekleden met plak gerookte zalm (iets over de rand laten hangen). 300 gram zalm met creme fraiche pureren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Roer bieslook en dragon erdoor. De zalmmousse over de vormpjes verdelen en zalm dichtvouwen. Daarna ongeveer 4 uur in koelkast op laten stijven.

Serveertips

Eventueel terrines luchtdicht verpakken en invriezen. Voor gebruik terrines 1 nacht in koelkast laten ontdooien.

Verwijder de vormpjes en garneer het bord met lange sprieten bieslook. Smakelijk !!!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindyvdw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top