Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

Door: cowi

  • Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Invriestijd:150 gr.suiker,2 blaadjes gelatine,stuk citroenschil,1/2 l.vruchtenpuree naar keuze,scheutje citroensap,mousserende wijn of champagne.



Verfrissend tussen twee gangen door..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng ca.1 dl.water met de suiker en het stuk citroenschil aan de kook.
Laat dit zo ongeveer 10 min.trekken.
Week de blaadjes gelatine in koud water,knijp ze uit en los ze op in het suikerstroopje.
verwijder de citroenschil.
vermeng de vruchtenpuree met de suikersiroop.
Voeg vervolgens de citroensap toe.
Laat dit mengsel in een plastic bak bevriezen.
Schep het af en toe even om zodat het gelijkmatig bevriest.
Pak hoge champagneglazen en doe er 1 of 2 bolletjes vruchtenijs in.
giet hierover de champagne of mousserende wijn.
Geef een lepel met een lange steel erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top