Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pepernoten glutenvrij

Door: kockie

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


40 gr margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit), 50 gr bruine basterdsuiker, 1,5 tl zout, 1 tl glutenvrije speculaaskruiden, 100 gr mix C Schar (glutenvrij meelmengsel), 1 tl glutenvrije bakpoeder, 1 tot 2 el melk


Verder heb je nodig


Bakplaat met bakpapier


Met dank aan Mireille van egroups

Ontdek meer:

Voorbereiding

De margarine zacht roeren met de suiker, het zout en de kruiden. De helft van het meel met 1 lepel melk erdoor mengen en daarna de rest van het meel. Als het niet goed te kneden is, nog een el. melk. Het deeg tot een bal kneden en in de koelkast of vriezewr leggen tot het koud is (zo voorkom je dat het deeg teveel uitloopt).

Bereidingswijze

Van de bal kleine balletjes kneden, iets plat drukken en op een bakplaat met bakpapier leggen. In een voorverwarmde oven van ong. 170 graden (dan worden ze 't mooist) zetten en in ong. 15-20 min. gaar en bruin laten worden. De balletjes worden ongeveer twee a drie keer zo groot, dus je moet ze uit elkaar leggen en niet te groot maken.

Serveertip

Pas van de plaat halen als ze afgekoeld zijn, want ze zijn erg bros als ze warm zijn.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kockie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top