Koninginnehapje

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1kip,500gr gehakt,4 eieren,100 gr paneermeel,2 dl room,1dl fruitige witte wijn,
250 gr champingons,150 gr oesterzwammen,1 plak(1cm)gekookte ham.3citroen. 75 gr boter,75gr bloem ,1bosje peteselie,2blokjes sterke kippeboulion ,8 bladerdeeg pasteitjes

HULPMIDDELEN

Grote kookpot . vergiet. citroen pers


Een rijkelijk gevulde videe

Voorbereiding

Kap de kip in 4stukken en laat gaar koken samen met kippe boulion haal de gare kip uit de boulion en laat deze verder inkoken tot 600 ml

Bereidingswijze

Meng het gehakt samen met vier eierdooiers en paneermeel ,breng water aan de kook en draai gehakt bolletjes 2 cm ,giet ze in vergiet en laat uitlekken, snij vervolgens champingons en oesterzwammen de ham snijden we op blokjes pers 1 citroen het sap doen we bij de boulion samen met de wijn ,maal een 7 tal peterselietakjes fijn , neem de stukken kip en ontdoe ze van vel en bot snij ze vervolgens op stukken .Nu nemen we een grote kookpot smelt hierin de boter voeg vervolgens champingons ,oesterzwammen en ham toe laat deze fruiten tot het vocht verdwenen is voeg de bloem toe en roer goed rond (1minuut laten garen tegen bloemsmaak)voeg nu de boulion die al gemengd is met citroen en wijn onder voortdurend roeren voegen we room en gehakte peterselie toe roer dit tot men een gladde saus bekomt voeg dan de kip en de gehaktballetjes toe alles zachtjes omscheppen,plaats de pasteitjes in een 200gr voorverwarmde oven circa 8 min plaats de pasteitje op een schotel snij de hoedjes los en vul deze rijkelijk met de vullingplaats hoedjes samen met een takje peterselie op pasteitjes,garneer verder met op spietjes gesneden citroen. smakkelijk.

Serveertips

Serveer met friet of aardappelpuree en een fruitige koele witte wijn

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies