Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme Van Fazant

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

2 fazanten,1 kip, 2 uien,1 laurierblad,500 gr kalfsbeenderen,2 kruidnagels,1 prei,1selder,1 wortel,100 gr champignons,10 peterseliestengels,1 el tomatenpuree,1 takje tijm,10 geplette peperkorrels.
Voor het klaren van de bouillon: 2 wortelen,1/2 bleekselder,2 preien,3 a 4 eetlepels tomatenpuree,300 gr rundsgehakt,1 teentje look,1 takje tijm,1laurierblad,12 a 15 eiwitten.


HULPMIDDELEN

Grote soepketel.


Lekkere soep voor de feestdagen

Voorbereiding

De filet en de bouten van de fazant verwijderen(kan voor een andere berijding dienen)De karkassen sauteren in wat olie,voeg de wortelen toe en laat meekleuren,ook 1 el tomatenpuree toevoegen.Breng water aan de kook in een grote soepketel,voeg de groenten toe(grof gesneden)alsook de kalfsbeenderen en de kruiden,laat 1 uur koken,dan de kakassen bijvoegen.Laat nog een uur koken,afschuimen,zeven en ontvetten.

Bereidingswijze

Dan de soep klaren:
De groenten zeer fijn snijden en mengen met de tomatenpuree,rundsgehakt,kruiden en eiwitten.Klop los met een klopper.Giet de fond bij de massa en laat onder voortdurend roeren aan de kook komen.Laat 1/2 uur zachtjes koken(niet meer roeren).De koek die boven komt drijven in het midden openmaken en met een pollepel voorzichtig het vocht uitscheppen en zeven door een doek.Indien gewenst voor het opdienen nog wat fijn gesneden groenten bijvoegen.( de kruiding proeven)

Serveertips

Zeer warm opdienen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top