Italiaanse Witte Bonensoep

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 sjalot, 1 teentje knoflook, 3 tomaten,
1 pot witte bonen in tomatensaus, 1.5 eetl.olijolie, 1l kruidenbouillon (van tabletten), peper, zout, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels in reepjes gesneden basilicum, 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas.


Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleinde stukjes. Wrijf de helft van de witte bonen door een zeef. Verhit de olie en fruit de sjalot en de knoflook in ca.5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de gepureerde witte bonen toe en bak ze 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de rest van de witte bonen en de tomatenstukjes toe en kook de soep 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren de kruiden door de soep. Verdeel de soep over borden of komen en bestrooi hem met parmezaanse kaas.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies