Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Italiaanse Witte Bonensoep

Door: lolly2

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 sjalot, 1 teentje knoflook, 3 tomaten,
1 pot witte bonen in tomatensaus, 1.5 eetl.olijolie, 1l kruidenbouillon (van tabletten), peper, zout, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels in reepjes gesneden basilicum, 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleinde stukjes. Wrijf de helft van de witte bonen door een zeef. Verhit de olie en fruit de sjalot en de knoflook in ca.5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de gepureerde witte bonen toe en bak ze 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de rest van de witte bonen en de tomatenstukjes toe en kook de soep 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren de kruiden door de soep. Verdeel de soep over borden of komen en bestrooi hem met parmezaanse kaas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lolly2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top