Roti

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ingredienten

500 gr. Bloem
2 theelepels bruissoda
3 dl. water
1 theelepel bakpoeder
boter of zonnebloemolie

HULPMIDDELEN

Bijzonder keukengerei

Rotiplaat: een dikke gietijzeren platte schijf voor op het vuur.
Deegroller.


Roti uit de Surinaamse keuken! Omschrijving

Wat Nederlanders een pannekoek noemen, kun je niet vergelijken met Roti. Hoewel ze qua uiterlijk veel op elkaar lijken zijn er verschillen.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

De bloem, soda en bakpoeder zeven en met het water tot een bal kneden. Deze massa laten rusten en van dit deeg bollen vormen en uitrollen. Opnieuw bollen maken en even laten rusten en dan uitrollen tot een ronde koek. Doe dit op een vlak aanrecht zonder ribbeltjes of op een vlakke tafel.
De rotipan of bakpan met boter of een mengsel van olie en boter bestrijken en de roti gaar bakken, steeds even langs de randen drukken met een pannekoekmes. De roti van het vuur af opkloppen, opvouwen en op en schone doek toegedekt wegzetten.

Serveertips

Hoe te serveren

De roti van het vuur af opkloppen, opvouwen en op een schone doek toegedekt wegzetten.


Eetwijze

De roti is een uitstekende drager voor allerlei Surinaamse maaltijden. De Surinamers gebruiken de roti zelf als bestek. Door er handzame stuken van te scheuren en daarmee vlees en groente te pakken die als een hapklaar pakketje naar de mond kunnen worden gebracht. Probeer dat maar eens met een pannekoek... die scheurt snel uit elkaar en is erg poreus.


Extra info

Zie ook recept van Roti met gele erwten of met aardappelen, respectievelijk Roti Dalbhari en Alubhari.


Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronnie_r_t_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies