lemon meringue pie

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Zoet deeg:
200 gr. gezeefde bloem
50 gr. suiker
125 gr. harde boter
1 ei
snufje zout

Voor de lemon curd:
125 ml water
100 gr. suiker
25 gr. ma?zena
25 gr. boter
1 citroen
2 eigelen

Voor de meringue:
4 eiwitten
200 gr. basterd suiker

HULPMIDDELEN

Bakring van 20/22 cm
processor
handmixer


Lekkere taart voor een high tea of als nagerecht

Voorbereiding

- citroen persen en citroenschil fijnsnijden
- oven voorverwarmen op 220 graden

Bereidingswijze

Zoet deeg:
- bloem, zout en suiker in processor doen
- de boter in wat kleine stukjes erbij doen
- het geheel laten ronddraaien totdat het op
hele kleine kruimeltjes lijkt
- dan het ei erbij doen en even laten
ronddraaien tot dat het geheel pakt
- overdoen in kom en met de hand tot een bal
vormen
- deeg in bakkring doen en blind afbakken

lemon curd:
- water, suiker, fijn gesneden
citroenschilletjes en sap van 1 citroen
tot stroop koken
- roer de ma?zena met een klein beetje water
tot een papje en kook dot even mee in de
stroop
- van het vuur halen, de boter toevoegen en
de eigelen er doorheen kloppen
- dit in de bakvorm gieten en laten afkoelen
totdat het stevig is

meringeu:
- zorgen dat er geen geel zit bij de
eitwitten en dat de eieren vers zijn
- zorgen dat de kom en alle andere
onderdelen zeer schoon zijn, vetvrij en
het
- eiwitten stijf kloppen
- de suiker erover sprenkelen en er doorheen
mixen
- de meringue op de lemon curd spuiten en
dit even in de oven (220 graden) een kleur
laten krijgen

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win ╗
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies