Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paella

Door: laura_go

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


6 teentjes knoflook, fijngehakt,
2 eetlepels fijngehakte peterselie,
? theelepel verkruimelde saffraandraadjes
zout
versgemalen peper naar smaak
een kleine kip van ongeveer 1 kilo
250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd
250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes.
12 grote garnalen, niet gepeld
24 kleine mosselen, schoongemaakt
125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm
1,5 liter kippenbouillon of visbouillon
8 eetlepels olijfolie
1 ui fijngehakt
2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden
2 middelgrote tomaten, fijngesneden
50 gram diepgevroren of verse erwten
2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton
700 gram kortkorrelige rijst
partjes citroen



Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip vleugels in 2 stukken, verdeel de rest van de kip in vieren, hak die dan met een hakmes in stukken van 5 cm. Bestrooi alles met zout.
Houd de bouillon tegen de kook aan.
Verwarm een gasoven voor tot 200?C.
Verhit 6 eetlepels olijfolie in een paellapan met een doorsnede van 40 cm ( of en ondiepe casserole van dezelfde maat), zet hem zo nodig op twee branders.
Bak de kip bij hoge temperatuur in een minuut of 5 bruin (maar niet helemaal gaar), keer de stukken een keer. Doe die over op een bord.
Doe de resterende 2 eetlepels olie in de pan. Meng hier de ui, knoflook, gehakt rode paprika door en laat dit iets zacht worden. Roer de tomaten erdoor, laat die 2 minuten pruttelen en roer de paprikapoeder, verkruimelde saffraandraadjes, peterselie en de rijst erdoor.
Schenk de warme bouillon erbij en breng dit aan de kook. Maak het op smaak af met zout en peper. Voeg de inktvis, zeeduivel, chorizo en de erwten toe laat die een minuut of twee pruttelen tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er toch nog voldoende vocht over is om de rijst te garen.
Schik kip, garnalen, de reepjes paprika en de mosselen op de rijst en zet de pan in de oven 10 tot 12 minuten. Zet de pan dan op een warme plek, dek hem af met een schoon vochtige theedoek en laat hem 5 tot 10 minuten staan tot de rijst gaar genoeg is. Garneer dan met partjes citroen.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura_go
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top