sate kroketten

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr. varkensvlees,
25 gr. bakboter,

90 gr. boter ) 120 gr. patentbloem ) roux

75 gr. uien,
350 gr. bouillon,
2 eetl. pindakaas

Marinade:
2 eetl. ketjap,
1/2. theel. sambal,
1 theel. gemberpoeder,
1 mespunt knoflookpoeder,
Zout - peper.

HULPMIDDELEN

Frituurpan*


Sate kroketten goed voor 12 stuks !

Bereidingswijze

Werkwijze:
Vlees klein snijden en in de marinade zetten.
Roux maken:
Boter smelten,ui aanfruiten bloem toevoegen en goed doorverhitten.
Af laten koelen.
Pinda kaas oplossen in lauwe bouillon.
Vlees aanbakken.
Bouillon met pindakaas aan de roux toevoegen en goed doorverhitten.
Vlees toevoegen en op smaak brengen.
Uitstorten op plaatjes en koelen.
Verdelen in 12 gelijke stukken.
Vorm hiervan kroketten(glad en naadloos)
Door de eiwit halen en parneren.
Bakken in de frituur op 180 graden C.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies