Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pepernoten

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

400 g bloem
2,5 tl bakpoeder
1,5 tl speculaaskruiden
200 g boter
250 g bruine basterdsuiker
snufje zout


HULPMIDDELEN

Oven
Bakplaat


Pepernoten, pepernoten... Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet...

Voorbereiding

Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden. Daarna koude boter en de basterdsuiker toevoegen. Kneed het geheel tot een soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken.

Bereidingswijze

Laat het deeg in 1 grote bol. Draai hiervan kleine bolletjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Laat deze bakplaat met pepernoten 15 minuten in een matig warme oven van 160 graden bakken.

Serveertips

Even laten afkoelen en strooien maar!



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sint_en_piet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top