Lekkere zelfgemaakte loempia`s

  • Chinees Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

2 el olijfolie,
200 gr ongekruid varkensgehakt,
200 gr grofgeraspte winterwortel,
50 gr fijngesnipperde lente-uitje,
50 gr fijngesneden chinese kool,
50 gr grofgesneden tauge,
75 gr korte dunne reepjes rode paprika,
2 geperste teentjes knoflook,
5 gr geraspte verse gember,
5 grote loempiadeegvellen,(zijn te koop in een toko).

HULPMIDDELEN

Pan met dikke bodem.Fritespan.


Voorbereiding

Maak alle groenten schoon,en snijd ze zoals hierboven aangeduid.
Wg dan alle ingredienten af.

Bereidingswijze

Doe de olie in een pan met zware bodem verhitten en gehakt toevoegen.Vijf min op matig vuur bakken,tot het bruin is en bijna al het vocht is verdampt.Gehakt met een schuimspaan uit de pan halen en laten afkoelen.Alle groenten met elkaar vermengen,en in de pan twee min roerbakken.
Dit met het gehakt vermengen.
De vulling in vijf porties verdelen,en op de voorste helft van elk deegblad een portie leggen.
De loempiavellen diagonaal neerleggen.
De onderste punt eroverheen vouwen,de zijkanten dichtvouwen en deeg oprollen.
Zijkanten vochtig maken en goed aandrukken.
Olie verhitten op 180 graden in vijf tot tien min.
mooi bruin en krokant bakken.

Serveertips

Serveer met ketjap.

smakelijk_http://www.smulwebhomeshopping.nl/laguiole-style-de-vie-24-delig-bestekset.html'' data-ua_label='www.smulwebhomeshopping.nl/laguiole-style-de-vie-24-delig-bestekset.html'>eet smakelijk.

Bron

.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies