Franse schapebout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 lappen van de schapebout * 1/4 ltr. rode wijn * 1/8 ltr. wijnazijn * 1/8 ltr. water * peper * zout * gemengde gedroogde kruiden (rozemarijn, tijm, dragon) * 1 grote ui * 2 teentjes knoflook * 100 gr. gerookt spek * 1 zakje gesneden soepgroente * 1 tomaat * 1 eetl. boter

HULPMIDDELEN

Romertopf / Oven


Romertopf. Het vlees 1 dag laten marineren. Zoutloos dieet: geen zout toevoegen, gerookt spek vervangen door vers spek, zoutarme margarine.

Voorbereiding

Een marinade maken van de wijn, de azijn, de kruiden, het water, peper, zout, de gesnipperde ui en de fijngewreven knoflook. Hierin het vlees minstens 1 dag marineren. De Romertopf onder water zetten.

Bereidingswijze

De natgemaakte Romertopf dun met schijfjes spek bekleden, hierop het vlees, de soepgroente en de ontvelde en in stukken gesneden tomaat leggen en dit afdekken met schijfjes spek.
Een kop gezeefde marinade erover gieten.
De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen, die op 220 C. is ingesteld en het vlees gaar smoren in ca. 2,5 uur.
Naar verkiezing het braadvocht aanlengen met marinade en dit binden.

Serveertips

Deze schotel opdienen met aardappelkroketten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies