Libanese Gevulde Kibbeh

  • Arabisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

KIBBEH200 g fijngemalen bulghur450 g mager lams-of rundergehakt1 middelgrote ui, geraspt1 theelepel zoutversgemalen zwarte peper1/2 theelepel gemalen kaneel1/2 theelepel gemalen pimentolie om te bakken of te friturenVULLING1/2 ui, geraspt1 eetlepel olie100 g mager lams-of rundergehakt25 g pijnboompittenversgemalen zwarte pepermespunt piment


Dit is een van de meest geliefde mezze-gerechten. Men geeft er brood, pickels en andere hapjes bij.

Bereidingswijze

Spoel de bulghur goed af en meng hem met de overige ingredienten voor de kibbeh. Wrijf het mengsel fijn in een vijzel of maal het in een keukenmachine. Kneed met een beetje ijskoud water tot een stevige massa. Leg de massa tot gebruik in de koelkast.Bak voor de vulling de ui in de olie tot hij zacht is. Vermeng de ui met de overige ingredienten voor de vulling.Maak met bevochtigde handen 15 tot 20 ovale balletjes van het gehaktmengsel. Druk in ieder bolletje met je vinger een kuiltje. Doe in ieder kuiltje een beetje vulsel en knijp de opening weer dicht. Frituur de balletjes in olie tot ze goudbruin zijn, of bak ze in de oven; bestrijk ze dan met olie en bak ze op een ingevette bakplaat 30 tot 40 minuten bij 175 graden C.Warm serveren als onderdeel van de mezze-tafel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies