Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champagnespoom

  • Frans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 1/2 dl mineraalwater zonder koolzuur, 1 el citroensap, 200 gram suiker, 1 ei, 1/4 liter champagne brut, 4 blaadjes munt



Voorbereiding

In pan 2 dl mineraalwater en citroensap aan de kook brengen. Suiker erdoor roeren en op matig vuur in 3 minuten laten oplossen. Op hoog vuur suikerwater 2 minuten inkoken. Koud laten worden. Ei splitsen (dooier wordt niet gebruikt). In kom eiwit loskloppen. Erdoor kloppen: suikerwater, champagne en rest van mineraalwater. Overdoen in diepvriesdoos (inhoud 1 liter). In diepvriezer in 4 uur bevriezen. Elk uur bevroren mengsel met vork rul prakken.

Bereidingswijze

Met bolletjestang in 4 glazen bolletje sorbetijs scheppen. Garneren met muntblaadjes.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top