Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kipfilet met kersensaus

Door: speedy

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


4 kipfilets
zout
peper
bloem
50 gr. boter
1/2 ui
30 gr. bloem
1 dl. rode wijn
1 dl. kippeboullion
1 dl. koffieroom
1/4 pot of blik kersen op sap(ontpit)
1 a 2 eetl. kirsch


Verder heb je nodig


-


Kip in een romige saus van kersen en kirsch.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

De kipfilets droog deppen, bestrooien met peper en zout en door de bloem wentelen. Kipfilets in 10 tot 13 min. bruin en gaar bakken. De kip uit de pan halen en warm houden. de ui ragfijn snipperen en fruiten in de overgebleven bakboter. Bloem erdoor en een deel van de wijn toevoegen tot er een gladde gebonden massa ontstaat. Herhaal dit tot alle wijn, boullion en koffieroom door de saus is opgenomen. Laat het geheel drie min. zachtjes koken. Voeg heet sap en de kersen toe. Op smaak brengen met zout, peper en kirsch. Leg de kip in de saus en laat deze enkele min. stoven.

Serveertip

Serveren met rijst en sperciebonen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top