Mihoen Met Kip

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400gr Mihoen; 400gr Kipfilet; 1 fijngesnipperde Ui; 1 uitgeperste
teentje Knoflook; 200gr kleine Champignons; 1 Prei; 1 blikje Bamboe-
scheuten; 100gr Taugé 3el Sojaolie; 1dl Kippenbouillon; 1tl Sambal oelek;
peper en zout naar smaak; 1tl Maizena; 1el Ketjap Manis; 1 uitje;
1el sojaolie.


Lekkere Mihoen met kip

Voorbereiding

De Mihoen volgens verpakking verwerken.
De Kipfilet in reepjes snijden, de Ui, Knoflook, champignons en de Prei
schoonmaken en in reepjes snijden.
De bamboescheuten uitlekken en snijd ze kleiner, was nu de Taugé.

Bereidingswijze

Bak in de Sojaolie eerst de kip voeg als wit begint te worden de ui,
knoflook en de champignons toe.
Voeg dan de rest van de groenten toe. Roerbak al omscheppende 5 minuten.
Doe nu de bouillon erbij met sambal, Peper en Zou naar smaak en laat dit
5 minuten zachtjes stoven.

Schil en snipper de kleine ui en bak die in de olie glazig. voeg de Mihoen
toe en bak die al omscheppende enkele minuten mee.

Serveertips

Lekker met Atjar of Komkommer

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indo69ed

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies