Mihoen Met Kip

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400gr Mihoen; 400gr Kipfilet; 1 fijngesnipperde Ui; 1 uitgeperste
teentje Knoflook; 200gr kleine Champignons; 1 Prei; 1 blikje Bamboe-
scheuten; 100gr Taugé 3el Sojaolie; 1dl Kippenbouillon; 1tl Sambal oelek;
peper en zout naar smaak; 1tl Maizena; 1el Ketjap Manis; 1 uitje;
1el sojaolie.


Lekkere Mihoen met kip

Voorbereiding

De Mihoen volgens verpakking verwerken.
De Kipfilet in reepjes snijden, de Ui, Knoflook, champignons en de Prei
schoonmaken en in reepjes snijden.
De bamboescheuten uitlekken en snijd ze kleiner, was nu de Taugé.

Bereidingswijze

Bak in de Sojaolie eerst de kip voeg als wit begint te worden de ui,
knoflook en de champignons toe.
Voeg dan de rest van de groenten toe. Roerbak al omscheppende 5 minuten.
Doe nu de bouillon erbij met sambal, Peper en Zou naar smaak en laat dit
5 minuten zachtjes stoven.

Schil en snipper de kleine ui en bak die in de olie glazig. voeg de Mihoen
toe en bak die al omscheppende enkele minuten mee.

Serveertips

Lekker met Atjar of Komkommer

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indo69ed
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies