Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lychee-Spoom Met Champagne Rose

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 blik lychees (nettogewicht ca. 565g)
1 1/2 el suiker
1 el citroensap
3 dl champagne rose


HULPMIDDELEN

Mengbeker
Lage diepvriesdoos (inh. 1/2 l.)
IJsbolletjeslepel
4 champagneglazen


Bereidingswijze

Lychees afgieten (vocht wordt niet gebruikt). In mengbeker lychees pureren.
In pan 1/2 dl water met suiker al roerende verhitten tot suiker is opgelost. Laten afkoelen.
Suikersiroop en citroensap door lycheepuree roeren. Mengsel overdoen in lage diepvriesdoos en laten afkoelen.
Zonder deksel ca. 1 uur in diepvriezer zetten. Met vork half bevroren mnegsel goed door elkaar prakken. In nog ca. 3 uur laten bevriezen, elk uur bevroren mengsel weer rul prakken. Tot gebruik afgedekt in diepvriezer bewaren.
BEREIDEN
Lycheesorbet in ca. 5 minuten iets zacht laten worden. Met ijsbolletjeslepel in 4 wijn/champagneglazen 1 bolletje sorbet scheppen. Champagne rose erover schenken.
Direkt opdienen.

Serveertips

Doop de glazen eens in eiwit en daarna door (gekleurde) suiker en vul ze dan met de sorbet en de champagne.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanleek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top