Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Butterscoth Pudding

Door: a3anne

  • Amerikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


200 gram suiker * 4 eetlepels water * 2 1/2 dl slagroom * 2 eetlepels maizena * 2 1/2 dl melk * 175 gram boter * 2 eieren * 4 eidooiers * 2 theelepels vanille essence


Verder heb je nodig


Magenetron * schaal met een inhoud van 2 liter. Foodprocessor of staafmixer


Een heerlijke pudding die je maakt in de magnetron. De magnetron is ideaal om caramel te maken. Het kan niet mislukken. Voor 4 personen is de kooktijd voor het maken van de caramel 5 minuten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de suiker en het water in de schaal en dek het stvig af met magnetronfolie.
Kook het gedurende 8 minuten op de hoogste stand, totdat het goudbruin is.
Prik met een mes een gaatje in het folie, haal het er voorzichtig af en voeg de room toe en roer dit er doorheen.
Kook de room zonder folie gedurende 3 minuten op de hoogste stand.
Haal de schaal uit de magnetron. Roer de maizena door 4 eetlepels melk en voeg dit toe aan het caramelmengsel. Roer de overgebleven melk, de boter, de eieren en de dooiers er goed door.
Kook het mengsel gedurende 2 minuten. Haal de schaal weer uit de over en klop het tot een egaal mengsel. Kook het dan nog even 2 minuten door en giet de pudding in een foodprocessor. Voeg de vanille toe en laat de machine draaien tot je een glad mengsel hebt. Giet de pudding in 8 kommetjes.
De pudding moet tenminste 1 uur afkoelen al vorens hem te serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top