Irak: Linzen'gehakt'

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Let op: de hoeveelheden zijn beschreven per persoon (3 koekjes)!100 g gekookte linzen, 50 g gekookte rijst, 25 g verkruimelde feta, 1/2 dessertlepel gesnipperde prei, 1/2 tl Irakese baharat (mengsel van gemalen kaneelschors en gedroogde rozenknopjes), zout, 1/2 losgeklopt ei, 1/2 verkruimeld pitabroodje, olijfolie



* Koeftet 'adas *Van oudsher is het vlees in de streken rond Basra behoorlijk taai en als men dat geen urenlang wilde laten stoven, maakte men er gehakt van. Toch was er maar voor heel weinigen elke dag vlees en dus verzonnen de Irakezen al lang voor Saddam gerechten waar je de koefte (het Arabische woord voor gehakt) gewoon bij vergat. Een klassiek vegetarisch gerecht.

Bereidingswijze

Linzen en rijst met feta, prei, kruiderij en zout tot een stevige bal kneden en daarvan 3 platte koekjes vormen.De koekjes door het losgeklopte ei halen en vervolgens door broodkruim wentelen. Aan weerszijden bruin bakken in hete olie.

Serveertips

TIP: Koriander, munt en een dessertlepel fijngesneden groene peper erdoor.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies