Irak: Linzen'gehakt'

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Let op: de hoeveelheden zijn beschreven per persoon (3 koekjes)!100 g gekookte linzen, 50 g gekookte rijst, 25 g verkruimelde feta, 1/2 dessertlepel gesnipperde prei, 1/2 tl Irakese baharat (mengsel van gemalen kaneelschors en gedroogde rozenknopjes), zout, 1/2 losgeklopt ei, 1/2 verkruimeld pitabroodje, olijfolie


* Koeftet 'adas *Van oudsher is het vlees in de streken rond Basra behoorlijk taai en als men dat geen urenlang wilde laten stoven, maakte men er gehakt van. Toch was er maar voor heel weinigen elke dag vlees en dus verzonnen de Irakezen al lang voor Saddam gerechten waar je de koefte (het Arabische woord voor gehakt) gewoon bij vergat. Een klassiek vegetarisch gerecht.

Bereidingswijze

Linzen en rijst met feta, prei, kruiderij en zout tot een stevige bal kneden en daarvan 3 platte koekjes vormen.De koekjes door het losgeklopte ei halen en vervolgens door broodkruim wentelen. Aan weerszijden bruin bakken in hete olie.

Serveertips

TIP: Koriander, munt en een dessertlepel fijngesneden groene peper erdoor.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies