Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Libanon: Rijstepudding (moegli)

  • Arabisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 el fijngestampte of tot poeder gemalen rijst, 1/4 l water, 1.1/2 el bruine suiker, 1 tl gemalen karwij, 1 tl gemalen anijs, 1 tl gemalen kaneelVoor de garnering:amandelen, walnoten, pijnboompitten, pistaches, geraspte kokos


HULPMIDDELEN

Snelkookpan


Van deze gekruide rijstepudding worden kleine schaaltjes uitgedeeld als er een jongetje is geboren. Bij een meisje wordt slechts een kopje thee met dezelfde kruiden aangeboden (deze kruiden gelden ook in Europa als goed voor het zog). Probleem bij dit toetje is dat er wel een uur lang in geroerd moet worden. Dit recept is een snelkookpanversie. Kook niet te veel tegelijk, want de rijst zwelt enorm op.

Bereidingswijze

Rijst en water in de snelkookpan mengen. Al roerend aan de kook brengen en 10 minuten onder de hoogste druk koken. Druk wegnemen, overige ingredienten toevoegen. Vervolgens al roerend koken tot vladikte is bereikt.De pudding overdoen in kleine schaaltjes en deze versieren met geblancheerde noten en kokos.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top