Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kokoszoenen, 45-50 Stuks

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

115 g zachte boter
115 g suiker
1 ei
2 tl vanille-essence
225 g bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
115 g kokos wat extra voor de buitenlaag
12 in vieren gesneden, gekonfijte kersen



Een lekkere traktatie voor kinderen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Bereidingswijze

Roer de boter met de suiker zacht en schuimig.
Klop het ei er luchtig doorheen en voeg al roerend de vanille-essence toe.
Meng de bloem, gezeefd met bakpoeder en zout, erdoor en tenslotte de kokos.
Kneed tot een luchtig deeg en vorm er balletjes van. Rol de balletjes door nog wat kokos en druk er een stukje kers op.
Plaats ze op een ingevette bakplaat en laat ze een half uurtje in een matig hete oven bakken tot ze goudgekleurd zijn.
Op een rooster laten afkoelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanleek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top