stoofpeertjes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

11/2 kg roodkokende stoofperen (bv. Gieser Wildeman), 1 kaneelstokje, 2 el citroensap, 50 g fijne tafelsuiker, 11/2 el aardappelmeel, snufje kaneelpoeder.



Dit is het basisrecept, er staan wat varianten onder om de peertjes geurig of kruidig van smaak te maken. Als het goed is worden stoofpeertjes, zoals Gieser Wildeman, tijdens het koken rood; om hier zeker van te zijn kun je aan het stoofvocht een flinke scheut rode bessensap, of liever nog, rode wijn, toevoegen.

Voorbereiding

Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen, peren in een pan doen met kaneelstokje, citroensap en suiker, zoveel kokend water erbij schenken, met een flinke scheut rode wijn, tot de peren net onder staan.

Bereidingswijze

Peren aan de kook brengen en afgedekt op heel laag vuur in 3-4 uur rood laten stoven. Aardappelmeel met paar eetlepels water tot glad papje roeren en perenvocht hiermee licht binden. Peren in schaal overdoen en voor het serveren bstrooien met een snufje kaneelpoeder.

Serveertips

Varianten:
kruidig: stoof wat korianderzaadjes mee
geurig: voeg een paar kruidnagelen toe
anders: vervang de tafelsuiker door rietsuiker.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies