Fazantenfilet met sinaasappelsaus

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)

HULPMIDDELEN

Aluminiumfolie - 2 koekenpannen


Voorbereiding

Een sinaasappel tot op vruchtvlees schillen en in dunne plakken snijden. Rest van sinaasappels uitpersen en sap in pan schenken.

Bereidingswijze

Sap tot helft inkoken. Fond toevoegen, mengsel tot helft inkoken en van vuur nemen. Intussen witlof in lengte in vieren snijden, kern verwijderen en blaadjes lospellen. Witlof in ruim water wassen en laten uitlekken. In koekenpan 30 g boter verhitten. Fazantenfilets bestrooien met zout en cayennepeper en in 8 minuten bijna gaar bakken. Intussen in andere koekenpan rest van boter verhitten. Witlof en honing toevoegen en in ca. 10 minuten al omscheppend bakken. Saus bij filets schenken. Sinaasappelplakjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.

Serveertips

Witlof op vier warme borden scheppen. Fazantenfilets met sinaasappelplakjes erop leggen en saus eromheen scheppen. Rucolacress erboven fijnknippen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies