Aardappelen (Gratin Dauphinois)

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

De'Franse'soort.
- 4.grote aardappelen in dunne schijfjes.
- 1 ei en 1 eidooier losgeklopt.
- 1/4 zeer fijngesneden ui.
- 2 takjes zeer fijngesneden peterselie.
- 1/2 uitgeperste teen knoflook.
- 3 eetl.fijngesneden bieslook.
- 2 dl. room.
- 1/2 eetlepel parmesan.
- mespuntje aardappelzetmeel.
- 100 gr.geraspte belegen kaas.

HULPMIDDELEN

keukenmachine/knoflookknijper.
Staafthermometer.


Aardappelen worden op zeer veel verschillende manieren gemaakt volgens deze methode.Luigi zal twee methoden aangeven,als je er meer,of andere wil weten moet je dat laten in m'n gastenboek.

Voorbereiding

Alle grondstoffen voorbereiden als beschreven,behalve de geraspte kaas.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten met elkaar in een grote beslagkom en doe dit in een vorm met
en anti-aanbaklaag,bv.een taartbodem.
Druk het met een schuimspaan oid.goed aan.
Bestrooi het met de geraspte kaas en zet het
ong. 45 min. in de oven tot het gaar is.
Controleer het met de staafthermometer of
de temp.van ong.75 gr.is bereikt.Laat het geheel afkoelen tot de volgende dag.

Serveertips

Snij de'taart'in stukken of plakken,maak het opnieuw warm in een hete ovenen serveer het direkt.Je kunt het overal bij serveren zowel vlees als vis,al moet je bij vis natuurlijk oppassen dat de knoflook niet mag overheersen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies