Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappelen (Gratin Dauphinois)

Door: kokenmetluigi

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


De'Franse'soort.
- 4.grote aardappelen in dunne schijfjes.
- 1 ei en 1 eidooier losgeklopt.
- 1/4 zeer fijngesneden ui.
- 2 takjes zeer fijngesneden peterselie.
- 1/2 uitgeperste teen knoflook.
- 3 eetl.fijngesneden bieslook.
- 2 dl. room.
- 1/2 eetlepel parmesan.
- mespuntje aardappelzetmeel.
- 100 gr.geraspte belegen kaas.


Verder heb je nodig


Keukenmachine/knoflookknijper.
Staafthermometer.


Aardappelen worden op zeer veel verschillende manieren gemaakt volgens deze methode.Luigi zal twee methoden aangeven,als je er meer,of andere wil weten moet je dat laten in m'n gastenboek.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle grondstoffen voorbereiden als beschreven,behalve de geraspte kaas.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten met elkaar in een grote beslagkom en doe dit in een vorm met
en anti-aanbaklaag,bv.een taartbodem.
Druk het met een schuimspaan oid.goed aan.
Bestrooi het met de geraspte kaas en zet het
ong. 45 min. in de oven tot het gaar is.
Controleer het met de staafthermometer of
de temp.van ong.75 gr.is bereikt.Laat het geheel afkoelen tot de volgende dag.

Serveertip

Snij de'taart'in stukken of plakken,maak het opnieuw warm in een hete ovenen serveer het direkt.Je kunt het overal bij serveren zowel vlees als vis,al moet je bij vis natuurlijk oppassen dat de knoflook niet mag overheersen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top