Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

IJs

Door: selinneke

  • Kinderkeuken
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


1 liter vanille-ijs50 gr chocolade, in stukjes1/4 kop chocolade siroop250 gr aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden1/4 kop aardbeiensiroop110 gr roze en witte marshmallows



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Zorg dat het ijs op kamertemperatuur zacht wordt, maar niet smelt; verdeel het over 3 grote kommen. Meng de chocolade en de chocolade siroop door 1 portie. Verdeel het chocolade mengsel over 8 papieren bekertjes. Zet de bekertjes in de diepvries.2 Roer de aarbeien en de aardbeien siroop door de tweede portie. Schep het evenredig deel over het chocolade mengsel. Zet de bekertjes opnieuw in de diepvries:2-3 uur, tot ze hard zijn.3 Meng de marshmallows door de derde portie ijs. Schep dit deel boven op het aardbeien- en het chocolademengsel. Steek een houten ijscostokje door de drie lagen ijs en laat de ijsjes minstens 3 uur in de diepvriezer staan, tot ze goed hard zijn. De bekertjes vlak voor het serveren verwijderen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selinneke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top