kotopoulo me kritharaki

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kippepoten of 1 hele kip, 500 gr. kritharaki(griekse pasta) of elleboogjesmacaronie, 1 ui fijngesneden, 2 teentjes knoflook heel fijn, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 bouillonblok (rundvlees), 1 verse tomaat heel fijn, olie, boter, 1/3 van een pakje gezeefde tomaten. zout en peper.

HULPMIDDELEN

Oven


Kip met griekse pasta

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 220 graden.Kippebouten insmeren met zout en peper. Door elkaar mengen, olie ,uien, knoflook, tomaat, gezeefde tomaten, bouillonblok oplossen in water, zout en peper. In grote ovenschaal doen, en aanvullen met water. De kippebouten in de schaal.Botervlokjes over de ovenschaal verdelen.

Bereidingswijze

In de oven ,doen in het begin, de ovenschaal afdekken met alu.folie. Als de kip bijna gaar is, de macaronie of griekse pasta toevoegen, en water bijvullen. Als de pasta gaar is en het water verdampt is het gerecht klaar.

Serveertips

Bestrooien met geraspte kaas, en serveren met een frisse salade.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van akontoleon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies