Rosbief In De Oven Gebraden

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 kg rosbief aan 1 stuk dat overal even dik is
dunne plakken vet rugspek van het varken
peper
zout

HULPMIDDELEN

Kernthermometer
keukentouw
braadslede
aluminiumfolie


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestrooi het vlees met peper. Bedek de bovenkant van het vlees met de plakken spek en bind het vlees iets op met keukentouw maar niet te strak. Steek de kernthermometer in het middelste, dikste gedeelte van het vlees en leg het vlees in de braadslede.

Bereidingswijze

Braad het vlees in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 53-54 graden aangeeft (het vlees gaart nog iets door), dit duurt ca. 50-60 min. Dan is het vlees rose. Neem het vlees direct uit de oven, verwijder het spek en bestrooi de rosbief met zout. Laat het vlees ca. 10 min. rusten verpakt in aluminiumfolie op een warme plaats.

Serveertips

Serveer het vlees in plakken gesneden met bijv. aardappelgratin en broccoli.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies