Glazuur

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 eiwit
250 gr. poedersuiker (gezeefd)


Er bestaan verschillende soorten glazuur; de meest eenvoudige is poedersuiker waaraan enkele druppels water aan worden toegevoegd. Aangevuld met een beetje kleurstof is dit een eenvoudig decoratie- of plakmiddel. Voor meer mogelijkheden is eiwit-glazuur geschikt, op de engelstalige sites ook wel "Royal Icing" genoemd. Deze soort glazuur behoudt zijn vorm als het gespoten wordt.

Bereidingswijze

Sla het eiwit in een grote kom stijf
Voeg een kwart van de suiker toe en klop dit er goed door
Voeg telkens een deel van het suiker toe en voeg een volgend deel pas toe als het vorige geheel is opgenomen
Bewaar het glazuur goed afgedekt en op kamertemperatuur
Gebruik kleurpasta om eiwitglazuur te kleuren

In plaats van gewone (aardbei- of abrikozen)jam, kun je ook zgn. abrikozenglazuur maken: Roer abrikozenjam door de zeef, zodat je geen grove stukjes er meer in hebt. Voeg 1 eetlepel water toe en verwarm de abrikozenjam. Dit kan trouwens prima in de magnetron! Goed doorroeren en af laten koelen. Je kunt dit met een kwastje over de cake smeren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies