Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mijtertjes

Door: loeb_a

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


8 bladendeeg plakjes,
150 gram amandelspijs,
wat citroenrasp,
1 ei.


Verder heb je nodig


Kwastje.


Bladendeeg met amandelspijs.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de plakjes bladendeeg in de vorm van een sinterklaasmijtertje,en 2 plakjes in smalle reepjes.
Klop het ei los.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Vermeng de amandelspijs met wat citroenrasp en verdeel dat over 4 mijtertjes.Dek dit af met de resterende 4 mijtertjes en druk de randen goed vast.
Gebruik de reepjes om een kruis op de mijtertjes te maken.
Bestrijk het deeg met het ei en bak ze in ongeveer 15 min. in de oven op 200 graden gaar en goudbruin.

Serveertip

Serveer de mijtertjes bij een kop warme chicolademelk.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loeb_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top