Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Muhallabi

  • Arabisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 eetl maizena100 gr rijstebloem
1 1/4 liter melk100 gr basterdsuiker2 eetl rozenwater100
gr gemalen amandelen



RIJSTPUDDING


Deze eenvoudige rijstpudding is een van de meest alledaagse desserts in het
Midden-Oosten. Het wordt gegeten tijdens de Ramadan en wordt gekoeld
geserveerd.

Bereidingswijze

1 Roer de maizena en de rijstebloem met een scheutje
melk in een grote kom aan.2 Breng de resterende melk aan de kook
en giet die over het aangeroerde mengsel. Roer er de suiker, het rozenwater
en de amandelen door.3 Giet het mengsel terug in de pan en laat het
3-4 minuten al roerend doorkoken.4 Verdeel de pudding over schaaltjes
en laat hem goed koud worden. Garneer met geschaafde amandelen en strooi
er wat nootmuskaat over.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top