Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

witte chocomousse

Door: smyle

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


200 Gram witte chocolade, 2 Borrelglaasjes rum,100 Gram pure chocolade,10 Bitterkoekjes,
1/4 Liter slagroom,75 Gram suiker,250 Gram mascarpone,cocaopoeder


Verder heb je nodig


Kom,mes,schaar,spatel,


Lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de witte chocolade in de helft van de rum zet de kom ca.2min. op 400 Watt in de magnetron.Hak de pure chocolade fijn[TIP leg de chocolade eerst een halfuurtje in de vrieser]Snij of knip de bitterkoekjes in stukjes.

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
KLop het mascarponemengsel door de slagroom.
Roer de fijngehakte pure chocolade erdoorheen.Verdeel de stukjes bitterkoek over glazen coupes of wijnglazen.Bedruppel ze met de resterende rum.Schep er de mousse over en zet afgedekt in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.

Serveertip

Serveer niet te koud



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smyle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top