• Eigen recept

Scrambled eggs (roerei)

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

25 g boter, 4 eieren, 4 el melk of room, zout, peper, (in kleine blokjes gesneden tomaat), (fijngehakte bieslook), (geraspte kaas)


Niemand maakt een roerei zo lekker als de Engelsen dat doen.

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de melk of room. Zout en peper naar smaak en eventueel de fijngesneden tomaat toevoegen. Schenk de eieren bij de net gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de panwand blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog "lobbig" zijn en glanzend. Roer de rest van de boter en evt. wat bieslook erdoor. Als u geraspte kaas door het geklutste ei mengt, wordt het iets pittiger van smaak.

Een heel makkelijk alternatief is: alle ingrediƫnten mengen, met de boter in blokjes. Dit in een magnetronbakje doen, en op de hoogste stand in de magnetron. Elke 20 seconden eruit halen en doorroeren met een vork. Zodra er stolsels ontstaan elke 10 seconden eruit halen en doorroeren/-prakken. Neem het bakje uit de magnetron (net als in de `gewone` methode) als de eieren nog "lobbig" zijn en glanzend. Heerlijk en makkelijk.

Serveertips

Lekker met geroosterd brood, of heel luxe: met reepjes gerookte zalm (de tomaat en ei dan weglaten!) en reepjes geroosterd brood. Dat laatste is zo lekker, daar moet je eigenlijk champagne bij drinken...

Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies