Noorse Wafels

  • Scandinavisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 eieren, 1,5 dl suiker, 1 pakje vanillesuiker (plm. 15 gram), 1 tl bakpoeder, beetje kaneel of kardemom, 2 tl aardappelmeel, klein bekertje zure room, 4 dl melk, beetje water, 500 g bloem


HULPMIDDELEN

"hartjes"-wafelijzer


Een luxere versie van de Noorse hartjeswafels

Bereidingswijze

Meng de eieren met de suiker. Voeg de overige ingredienten toe. Melk en bloem afwisselen beetje bij beetje toevoegen tot een iets dikker beslag dan pannenkoekenbeslag. Eventueel een beetje water toevoegen. Een beetje olie toevoegen aan het beslag om plakken te voorkomen.
Hoe meer zure room je toevoegt aan dit beslag, hoe knapperiger de wafels worden.

Serveertips

Heerlijk met jam en slagroom of zure room of marscapone.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies