Klassieke Hollandse Hutspot

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 g klapstuk, 2 kruidenbouillontabletten, 11/2 kg aardappelen, 11/4 kg winterwortelen, 750 g uien, 25 boter, 3/4 dl melk, 11/2 el azijn, zout, peper.


Heel gewoon de echt Hollandse hutspot, wij vinden het lekker en eten het regelmatig in de winter. De vegetarische versie staat onder aan het recept.

Voorbereiding

In een pan doen: klapstuk, bouillontabletten en 3 dl water, afgedekt 1 uur zachtjes koken, intussen aardappelen schillen en wassen, tot gebruik onder water bewaren, boven kom 1/3 deel van wortelen fijnraspen, rest van wortelen in kleine stukjes snijden, uien in ringen snijden, klapstuk uit de pan nemen, aan bouillon toevoegen: aardappelen, stukjes wortel en uiringen, klapstuk erop leggen, afgedekt in 30 min gaarkoken.

Bereidingswijze

Klapstuk in stukjes snijden, aardappelen en groenten afgieten, stampen, op smaak brengen met azijn, zout en peper, stamppot in 5 min door en door heet laten worden.

Serveertips

Nog wat variaties voor de liefhebber:
* neem 500 g klapstuk en geef er 4 plakken gebakken bakbacon apart bij;
* snijd een venkelknol in stukjes en kook ze in 5 min beetgaar, schep de venkel met 1/2 tl tijm door de hutspot;
* vegetarische hutspot: vervang het klapstuk door 300 g gruyere in kleine blokjes en 125 g in boter gebakken cashewnoten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies