Gebraden Fazant

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 fazant, zout, peper, 50 g boter, 25 g kruidenboter, 100 g reepjes ontbijtspek, 1 dl droge witte wijn, 2 el madeira, 4 el creme fraiche


Je moet het even durven, zo'n hele fazant braden, toch is het beslist niet moeilijker dan een kip bereiden; dit is een goed gerecht voor een feestelijk etentje, lekker met roergebakken savooiekool en rode kool

Voorbereiding

Fazant minstens 30 min op temperatuur laten komen en goed droogdeppen, buikholte met zout en peper bestrooien, in ruime pan boter verhitten en fazant op hoog vuur rondom aanbraden, fazant uit de pan nemen en de buitenkant met zout en peper bestrooien, in bakvet spekreepjes in 8 min uitbakken en uit de pan scheppen, fazant in pan terug leggen

Bereidingswijze

Wijn erbij schenken en fazant op zacht vuur in 1 uur en 15 min gaar braden, af en toe omkeren en braadvocht erover schenken, tijens braden kruidenboter in gedeelten toevoegen, fazant uit de pan nemen, in alufolie wikkelen en 10 min laten rusten.
madeira bij het bakvet schenken, aanbaksels losroeren en aan de kook brengen, creme fraiche erdoor kloppen en spekjes door de saus roeren.

Serveertips

Fazant op voorverwarmde schaal leggen en er wat saus over schenken, rest van de saus apart serveren.
lekker met roergebakken savooie- en rode kool (zie recept)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies