Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pumpkin Pie

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

400-450 g gare pompoen, 3 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 75 g bruine basterdsuiker, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 0,5-1 theelepel gemberpoeder, 0,5-1 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5-1 theelepel all-spice, 1 blikje gecondenseerde melk a 385 gram


HULPMIDDELEN

! In dit recept wordt gebruk gemaakt van ingeblikte pompoen, die in NL slechts zelden te vinden zal zijn. U kunt echter ook verse pompoen gebruiken, die u dan voor gebruik moet koken.


Pompoentaart:Volgens Kenna zou de uitdrukking 'zo amerikaans als apple pie'eigenlijk moeten zijn 'zo amerikaans als pumpkin pie'. De originele pumpkin pie, zo geliefd bij de Pelgrims Fathers, was wel even anders dan het gerecht dat wij nu kennen.Destijds werd de pompoen uitgehold, gevuld met een mengsel van melk, specerijen en honing en in de oven gebakken tot de pompoen zacht was. Nu is het een gekruide taart met een diepgouden kleur die traditioneel op 'Thanksgiving'en kerstmis wordt eserveerd. Iedere Amerikaan die het lef heeft om er niet van te houden, mag zichzelf geen echte 'Yank' noemen! et is echt een smaak waar je mee moet zijn opgegroeid.

Voorbereiding

Maak een bodem van korstdeeg of zandtaartdeeg.
De vulling is voldoende voor 2 taarten van 20 cm doorsnee.

Bereidingswijze

1. verwarm de oven voor op 200 graden C.Maak het deeg voor de bodem en bekleed hiermee de bakvorm.
2. Vermeng de gekookte pompoen met de eieren en alle suiker in een mengkom.
3. Roer de rest van de ingredientenerdoor en schenk dit op de taartbodem.
4. Bak de taart nog ca. 45 min.

Serveertips

Dien de taart heet, warm of koud op met stijfgeslagen slagroom.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijeferwerda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top