Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pumpkin Pie

Door: marijeferwerda

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


400-450 g gare pompoen, 3 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 75 g bruine basterdsuiker, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 0,5-1 theelepel gemberpoeder, 0,5-1 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5-1 theelepel all-spice, 1 blikje gecondenseerde melk a 385 gram


Verder heb je nodig


! In dit recept wordt gebruk gemaakt van ingeblikte pompoen, die in NL slechts zelden te vinden zal zijn. U kunt echter ook verse pompoen gebruiken, die u dan voor gebruik moet koken.


Pompoentaart:Volgens Kenna zou de uitdrukking 'zo amerikaans als apple pie'eigenlijk moeten zijn 'zo amerikaans als pumpkin pie'. De originele pumpkin pie, zo geliefd bij de Pelgrims Fathers, was wel even anders dan het gerecht dat wij nu kennen.Destijds werd de pompoen uitgehold, gevuld met een mengsel van melk, specerijen en honing en in de oven gebakken tot de pompoen zacht was. Nu is het een gekruide taart met een diepgouden kleur die traditioneel op 'Thanksgiving'en kerstmis wordt eserveerd. Iedere Amerikaan die het lef heeft om er niet van te houden, mag zichzelf geen echte 'Yank' noemen! et is echt een smaak waar je mee moet zijn opgegroeid.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een bodem van korstdeeg of zandtaartdeeg.
De vulling is voldoende voor 2 taarten van 20 cm doorsnee.

Bereidingswijze

1. verwarm de oven voor op 200 graden C.Maak het deeg voor de bodem en bekleed hiermee de bakvorm.
2. Vermeng de gekookte pompoen met de eieren en alle suiker in een mengkom.
3. Roer de rest van de ingredientenerdoor en schenk dit op de taartbodem.
4. Bak de taart nog ca. 45 min.

Serveertip

Dien de taart heet, warm of koud op met stijfgeslagen slagroom.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijeferwerda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top