
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
8 dunne preien, samen 800 g
1 blik tomaten op sap
1 kleine ui
1 teentje knoflook
boter
scheutje rode wijn
zout
peper
paneermeel
Prei, dat is zo'n lekkere geurige groente die u in veel gerechten tegenkomt. Maar prei op zichzelf is ook heerlijk. Daarom een gerecht met prei in de hoofdrol.
Van de preien (vier dikke kan ook, dan in de lengte halveren) het groen snijden, zodat de rechte, wit met lichtgroene stukken overblijven. De stukken 10 minuten koken in water met zout en laten uitlekken. Voor de saus de tomaten kleinsnijden. De ui en knoflook snipperen en in een eetlepel boter fruiten. De tomaten toevoegen en even bakken. Dan het vocht, een scheutje wijn en wat zout en peper toevoegen en het sausje 5 minuten laten pruttelen. De tomatensas in een Ovenschaal scheppen en de preistukken erop leggen. Eventueel wat paneermeel en snippertjes koude boter erover strooien en de schotel onder de grill snel laten kleuren.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »