gestoofde prei in tomatensaus

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

8 dunne preien, samen 800 g
1 blik tomaten op sap
1 kleine ui
1 teentje knoflook
boter
scheutje rode wijn
zout
peper
paneermeel





Prei, dat is zo'n lekkere geurige groente die u in veel gerechten tegenkomt. Maar prei op zichzelf is ook heerlijk. Daarom een gerecht met prei in de hoofdrol.

Bereidingswijze

Van de preien (vier dikke kan ook, dan in de lengte halveren) het groen snijden, zodat de rechte, wit met lichtgroene stukken overblijven. De stukken 10 minuten koken in water met zout en laten uitlekken. Voor de saus de tomaten kleinsnijden. De ui en knoflook snipperen en in een eetlepel boter fruiten. De tomaten toevoegen en even bakken. Dan het vocht, een scheutje wijn en wat zout en peper toevoegen en het sausje 5 minuten laten pruttelen. De tomatensas in een ovenschaal scheppen en de preistukken erop leggen. Eventueel wat paneermeel en snippertjes koude boter erover strooien en de schotel onder de grill snel laten kleuren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies