Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmmousse

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Peper
zout
aromat
worcestershiresaus
2 blikjes zalm
4 flinke eetl. mayonaise
5 eetl. yoghurt
4 flinke eetl. ketchup
3 hardgekookte eieren
6 blaadjes gelatine
2 eetl. whisky
1 eetl. peterselie
1/4 liter stijfgeklopte slagroom, zonder suiker


HULPMIDDELEN

Keukenmachine


-

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Laat de zalm uitlekken, verwijder de graat en vang het vocht op in een steelpannetje.
De gelatine even in koud water weken, zachtjes uitknijpen en oplossen in het zalmvocht op een vuurtje.
Maak een saus van de mayonaise, ketchup, yoghurt, peper, zout aromat, whisky en worcestershiresaus.
Meng in de Keukenmachine de eieren en zalm en voeg hierna de saus toe met het zalmvocht en de gelatine.
Giet alles in een schaal waarin de mousse stijf moet worden en voeg slagroom en peterselie toe.
Alles goed door elkaar roeren en een paar uur in de koelkast zetten.

Serveertips

Eventueel serveren met wat geroosterd brood.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top